Hjertesukk

7 nov

Debatten har rast i sosiale medier den siste tiden. Korsbæring har vært utløsende faktor, og selvfølgelig er det «utlendingpakket» som har fått skylda. Selvom jeg har til gode å lese noe om at det er muslimer som har bedt om at korset skal fjernes fra NRK-halser. Det som er forferdelig trist er at det er ikke de troende kirkegåerne som reagerer. Det er mann i gata. Den norske mann som gjemmer seg bak brunost og topplue – og da synes det er greit å stigmatisere en hel gruppe som dritt, voldtektsforbrytere og faenskap som burde dra tilbake dit de kom fra.

Disse menneskene (som selvfølgelig nekter å kalle seg rasister) elsker å kunne bruke en hver anledning til å skylde på de farlige forbryterne med mørk hud og hijab. Og når noen spør: – Når har du egentlig sett en kvinne med hijab lese opp nyheter på nrk? Svarer de: – Hijab er ikke en del av norsk kultur, det er korset. Vet du hva? Ta deg en tur ut, og se deg rundt. Det ER såvisst en del av norsk kultur.

Jeg så en morsom kommentar på facebook i dag: «Jeg har vært i et muslimsk land. Tyrkia. Og jeg respekterte de og deres kultur. Er det så dumt å forvente det samme tilbake?» Hei sveis. Du respekterte den tyrkiske kulturen ved å ta deg en tur til Alanya en uke. Mens du drakk deg full i bikini sammen med andre nordmenn på Viking pub. For en kulturopplevelse!

Jeg sier dermed ikke at innvandring og turisme er det samme. Men jeg lurer fælt på hvorfor du ikke tok på deg hijab og drakk tyrkisk te den uka, hvis du mener at det å «respektere» norsk kultur er å kaste hijaben, ta på nisselua og brenne ditt eget flagg ved ankomst på Gardermoen.

Image

 

Ja, for vi er nordmenn vi. Vi er folkeslaget som flytter Norge til Spania når det blir for kaldt for oss og klager på at det er Spanjoler i Benidorm. Vi går i stort 17 mai-tog i Torrevejia. Vi synes det er fælt at muslimer ikke vil feire hyggelig norsk jul, mens vi gjerne vil feire jul i gode varme strøk, hva med å pakke nisselua og reise til Egypt? For det er vi som er verdens rikeste land. Vi som er åpne og inkluderende – og betaler alt for mye skatt, tar i mot alt for mange flyktninger og gir alt for mye u-hjelp. Bøy eder, for her kommer vi. Verden skylder oss å tilrettelegge for oss, vi har tross alt gitt så mye, er så fattige på grunn av det høye skattenivået – at nå fortjener vi en ferie.

 

Bilde lånt fra google

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: