Notis

Heihå!

17 jun

Jeg har endelig landet litt.

Etter å ha skrevet ferdig bacheloroppgave om barneteater og gjort ferdig den helvetes stygge kunst og håndverkeksamenen min, er jeg hjemme hos mor i Rakkestad. Tross at bygda er ganske usjarmerende, er den fin badet i sol og sommerfugler. (Det skal sies at siden Rakkestad har hatt et bordell som ble avslørt i senere tid, liker jeg det mye bedre. Alle ordentlige bygder skal ha et bordell.)

Jeg har fått jobb forresten! I barnehage. Der skal jeg være ped.leder for en gjeng etåringer. Det tror jeg blir fint. Da skal jeg synge, danse, lytte, leke, lære og kose. Hver dag.

Nå gleder jeg meg helt villt til mannen kommer hjem, så vi kan finne oss ei bule/leilighet. Vi skal bli urbane. Og mannen blir nok sexy med hestehalen sin og bysykkelen i hipsteroslo. Selv om han tross alt vil bo på Måserudstubben og Harakrøsset, fremfor Løkka og Grønland, der jeg vil bo. Jeg vil bo i en kjempegammel leilighet, med utgang til balkong fra soverommet. Der vil jeg ha et lite kaffebord og morgensol. Og fri utsikt til knivdrap og voldtekter mens jeg koser meg med en kopp sterk kaffe og puster asfaltstøv og sigaretter. Jeg er forelska i bygårdsleiligheter i Oslo sentrum.

Det er både deilig og skummelt å bli voksen. Jeg liker tanken på selvstendighet, innredning og baby. Ikke så mye rynker, lange pupper og å bli invitert i «lag» (type 50 års lag)

Bilde tatt 08.06.2013 kl. 13.08Det er fint vær!

 

Notis

Ting jeg HATER akkurat nå og på generell basis!

18 jul

I dag er en perfekt dag for å skrive en sånn: Ting jeg hater – liste. Det er en trend i bloggverdenen ha sånne «Ting som irriterer meg» innlegg, men jeg vil heller ha en: Ting jeg hater akkurat i dag og muligens på generell basis. Været er mugg, jeg drømte i natt at halve familien min ble slaktet av en seriemorder, så det er lov å være litt muggen. Og til dere som er så politisk korrekte og sier at «hat er et så sterkt ord, du må være et bittert lass med fett og knokler» – Ja. Det er jeg, og jeg hater uten at det nødvendigvis er det sterkeste ordet i min verden.

Sooo. Let’s start.

1. Gordon Ramsay – makan til bråkete, klin gæren fyr.

2. Conversesko… Med stiletthæler – Hææ? Nei! Man blander ikke converse med oransje selvbruner og jersey shore extensions og lager converheels. Hva er det meningen man skal bruke de skoa til? Stormbergjakke og nettingstrømper?

Image

3. Facebookstatuser… Bør ha en egen kategori kjenner jeg.

#. Feriestatuser på facebook av type: «Yeii. Bare 167 dager igjen til ferie med danskebåten.» Eller «87 dager igjen til Aya Napa med jentene.» – Slapp av med den nedtellinga! Feriemålet ditt er ikke noe kult uansett, du bør GRUE deg. Og jeg er ikke interessert i om det er 68 eller 132 dager igjen til du skal på Løkholmen camping!

#. Statuser om været.. Når du tenker over det er sikkert 85% av vennene dine på facebook bosatt i samme landsdel som deg. Dere deler stort sett på dette været. De trenger ikke daglig oppdatering på at det er dårlig vær i ferien. De kan gløtte på gardinene og konstatere med at: Ja. Overskya. Og de som ikke bor i din landsdel ringer deg helt sikkert om de er fryktelig nysgjerrig på hvordan været er i indre Drangedal at the moment.

# «Ny uke, nye muligheter» – Nuff said

# «Ikke særlig moro å være sjuk gitt. Våkna i natt med 39,7 i feber og hadde nakkesmerter ut av en annen verden. Måtte stå opp og legge meg på sofaen, og nå ligger jeg trygt planta i sofaen med dyna og en kopp te. Hater å være sjuk. Huff» – Ja.. Du har garantert mange av dine jobbkollegaer på facebook, og har ringt inn syk på jobb. Derav denne utgreingen så folk HVERTFALL skjønner at du ikke skulker i dag. For poster du det på facebook, så er det sant!

Image

4. 17 år gamle motebloggere av type «toppbloggere» – Du er ikke moteblogger fordi du har på deg et slags blomsterpottefarga solpudder, kjoler fra «superkul», hvitrosa lipgloss og tre meter lange extensions og to bher utenpå hverandre. Det er da ikke mote, sånn på generell basis det eller, jenter? Og hvis det er det så kjenner jeg at jeg får lyst til å grave meg ned under et bedehus.

Image

5. Veganerdyrevernpropaganda – Kjenner du meg litt så vet du at jeg virkelig får lyst til å lage tau av invollene til sånne folk som peser meg med invites til forskjellige veganerfestivaler (har dere filter, eller bare inviterer dere alle vennene deres på facebook?), og demonstrasjoner. Ikke minst STATUSENE deres. Her er det gjerne en nyhetsartikkel av type: «Barn angrepet og spist av en alligator i boligfelt» – med kommentaren. «Fy faen menneskeheten er grusom. Her skal en stakkars alligator avlives bare fordi den følger sine naturlige instinker, det var jo treåringen som provoserte den. Hva skjer med menneskeheten? </3» 

– Flytt ut i skævven, slutt å snakk menneskespråk og gift deg med en elg da vel!

Æææææ! Det er greit å være veganer, det er tilogmed miljøvennlig og en god ting å gjøre, men MÅ dere prakke det på alle andre villt og uhemma. Jeg har ikke statuser med: «Nå har jeg spist 14% av ei kvege. For en god kjøttsmak. Alle som ikke spiser kjøtt er plantemordere, har mista hjernen og kommer til å dø av kreft og overvekt innen de er 20. Hvilket får meg til å tenke at så mange veganere som trekker «overvekt» kortet, som om alle som spiser kjøtt er bælfeite og majonestuber til blodårer. Jeg kjenner da et par veganere som er i godt stell og litt blubbete. Konkluderer ikke med at «spirulina, soya og banan gjør deg til en veganerBOLLE.»

– Jeg er veldig glad i dyr, det bare irriterer meg at aktivistene som taler dyras sak er samfunnets navlelo.

Takk for meg!

 

Hva irriterer deg?