Sløyd på høgskolenivå

2 mai

Jada. I tillegg til at jeg har bachelorvår må jeg ha et annet fag. Valgte liksågodt kunst og håndverk jeg. Og jeg kunne sikkert ha skrevet en hel bok (i allefall mange vers) om hvor grusomt jeg har det i disse timene. Men det tar alt for lang tid, og det blir alt for kjedelig. Vi får ta det i puljer.

Altså. Sløyd. Trearbeidsfag. Og alt som er feil med det.

Før var sløyd ok. Faktisk nesten litt gøy. Vi fikk jo gjerne utdelt en nesten ferdig fuglekasse, og oppgaven var å pusse på den med sandpapir et helt år, og brenne navnet vårt inn under var liksom «the grand finale». Herregud, som jeg gleda meg til den brenninga. Nå får jeg ikke lov til å brenne noe som helst. Jeg får heller ikke noe som er nesten ferdig. Jeg må gjøre alt selv. Og da blir jo jeg litt sånn her:

Bilde tatt 17.12.2012 kl. 04.51 #4

For på treverkstedet (jeg liker å kalle det sløyden) er det mange skumle maskiner. Vi får ikke høvle for hånd en gang. Og jeg er redd for… Alt.

Og folk sier at jeg bare må passe på å ikke putte fingrene i saga. Men hallo. Hva om jeg får en flis rett i øyet mitt, og blir så forfjamset at jeg putter hele ansiktet mitt inn i båndsaga da. Er det gøy kanskje? Nei. Og det kan skje.

Også blir alt jeg lager kjempestygt. Haha. Flaks at unger ikke får lov til å lage noe som helst på barneskolen

bilde 2

Denne er Sarah sin.

bilde 1Denne er min.

Og alle ser på meg med et sånt overbærende blikk. Fordi jeg er den dårligste i hele klassen. Herregud. Det er jo jeg som skal være den som ser overbærende på folk. Også skal jeg liksom ha eksamen. I føkkings høvling og vinkelskjæring. Se på bildet mitt a. Jeg kan klisse på masse lim på rammer som er skeive og med masse spriker i jeg. Det er det jeg kan.

bilde 4

God jul.

Hilsen forkjemper for sløyd på lavt nivå

Én kommentar til “Sløyd på høgskolenivå”

  1. Inky mai 4, 2013 kl. 17:26 #

    Haha, minner meg om barneskolen-sløyd! Du mangler bare en svipenn så du kan svi inn en fin hilsen på ramma di 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: