Hva heter du? Et innlegg i båsens navn

22 mai

Jeg er jo en slags selvutnevnt «ekspert» på stereotyper. Jeg elsker båser, og setter alltid mennesker i kategorier. Jeg er ikke politisk korrekt, og det finnes alltid flere tusen unntak. Men det skal sies at navn i grunn sier litt om hvem du er. Eller snarere – hvem foreldrene dine er. Så hva heter du? Og hvem er foreldrene dine?

1. Den fra den superstreite arbeiderfamilien

Marte, Ida, Christian, Lars, Anders, Andreas, Magnus, Stine, Kathrine, Tina, Aleksander. Denne lista kunne vært kjempelang! Foreldrene dine har vanlige jobber på kontor, sykesøstre, elektrikere, lærere, vernepleier. De har mest sannsynlig hatt en enebolig (blokkleilighet hvis du er fra Oslo) og dere har spist hjemmelaget pizza og sett på noe med Dan Børge Akerø i på lørdagskvelden. Du har sikkert ferieminner fra hytte/camping eller charter om du er heldig. Du er nok et helt ok menneske med mange referanser fra Mot i Brøstet og Med Hjartet på rette staden.

bloggja1

2. Den med de ressurssterke foreldrene.

Preben, Aksel, Wilhelm, William, Nicolai, Celina, Celine, Cecilie. Du er oppvokst på Oslo Vest, og foreldrene dine er opptatt av penger og status – mest sannsynlig du også. Du snakker med stemte S’er, går på BI eller er trainee i familiebedriften. Du liker champis, måler penis i form av yacht og russebuss og er generelt et småmotbydelig menneske. (Min venninne Celine er et typisk unntak. Hun er ikke så motbydelig. MEN hun er vestkantfrue.)

 

3. Den som har vokst opp med en alenemor (og mest sannsynlig er født etter år 2000)

Amina Christabelle, Niclas Leander, Noah Chrisander, Emily Angelica, Nathaniel, Leah Angelina. Du har muligens blitt til ved et uhell, eller av veldig ferske par. Moren din vil nok heller bruke penger på restylane og nye pupper (det er forresten din skyld at hun MÅ ha silikon) enn på deg. Du er mest sannsynlig veldig tidlig seksuelt aktiv, og bør være veldig nøye med prevensjon. Historien har en tendens til å gjenta seg i din slekt.

bloggja3

4. Den som har pretensiøse, wannabees som foreldre (gjerne kjendiser)

Bjørg Annabelle Trude Teardrop Isabella Bodil, Frida Camille  Heartflower Harriet Emine. Hva skjer med å ha et tre meter langt navn? Du er forhåpentligvis helt ok. Men foreldra dine er en halvharry kjendis som ønska seg PR på grunn av deg. Du bør føle deg brukt 😦

5. Hippiebarnet/blomsterbarnet/peacebarnet

Karma, Hortensia, Måne, Sol, Storm, Frigg, Fride, Frøya. Du er nok unnfanget på festival, i leire og hasjrus. Du er et ekte kjærlighetsbarn (og det er jo fint), foreldrene dine er nok pedagoger eller selvstendig næringsdrivende (typ, selger urtete fra Bolivia for bedre helse), dere spiser ikke kjøtt. Mest sannsynlig ikke egg og melk heller. Dere bor på landet, driver økologisk og hele familien har dreads og hemp. Dere er aktive demonstranter. Og det verste du kan gjøre mot foreldrene dine er å spise på McDonalds eller å bli kjæreste med en i kategori 2.

bloggja4

6. Den som er bondesønn/datter

Bjørn-Gunnar, Hans, Tor-Anders, John-Olav, Lene-Marie, Ann-Mari. Du er av bondeslekt. Du har traktorlapp, er kanskje med i senterpartiets ungdom og lukter litt rart. Du er ikke redd for møkk under negla, og har gjerne med deg litt fremmedfrykt i bagasjen.

7. Den som er white trash (om det er lov til å si det om nordmenn)

Remi, Roy, Ronny, Rodny, Annita (må uttales med to n’er), Jeanette (kan faktisk skrives Sjanett), Monica, Laila. Foreldrene dine har: rullings, flere uferdige bilprosjekter i hagen, deltidsjobb (eller mottar trygd) og de stemmer mest sannsynlig FrP, «ja, sett bortifra det året da KrF foreslo denna kontantstøtta.» Du jobber nok med bil og mekk, er kriminell, eller trygda om du er mann. Noe innen helsevesenet eller frisør om du er kvinne. Du er nok en del sykemeldt. «Senebetennelse i huet og rævva» – som du pleier å si.

bloggja2

 

8 kommentar til “Hva heter du? Et innlegg i båsens navn”

 1. Nora R mai 22, 2013 kl. 22:32 #

  Haha, fantastisk! Jeg heter Nora og lillesøster heter Lisa, hvilken gruppe tror du våre foreldre er i?:D

  • glassmanet mai 22, 2013 kl. 22:49 #

   Lisa og Nora er jo veldig fine navn da. Så whitetrash er utelukka 😉 setter en knapp på ressurssterke eller streite 😉

   • Nora R mai 25, 2013 kl. 22:56 #

    Stemmer nok det, de er en blanding av stereotyp 1 og 2 😀

 2. Andreas mai 23, 2013 kl. 07:12 #

  Jeg er en streiting. Har alltid vært, kommer alltid til å være.

  • glassmanet mai 23, 2013 kl. 11:45 #

   bra at du har sånn hippiekjæreste da. Mamma sier vi er Dharma og Greg

 3. Inky juni 6, 2013 kl. 16:13 #

  Haha, mye sannhet i dette. Jeg har heldigvis et eksotisk navn som gjør opp for det «streite» navnet mitt, Ingrid. Men fy søren så mye rart folk kaller ungene sine om dagen. Spesielt de med fiffige mellomnavn man aldri har hørt før.. Det er jo også en måte å få ut kreativiteten på.

 4. izzyfrancesca juni 15, 2013 kl. 14:54 #

  Måtte le litt når jeg så denne. Elsker å putte andre i bås, spesielt når det ofte ender opp med å være spot-on.

  Legger merke til at mange unge, trendy, og gjerne alenemødre er fryktelig opptatt av disse dobbeltnavnene bestående av Leon, Leah, Leander, Lukas osv.

  • glassmanet juni 17, 2013 kl. 12:37 #

   Ja, man kjenner lusa på gangen. Jeg elsker stereotyper!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: